Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Ukraiński barszcz na żeberkach

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
żeberka 400 gramów
buraki 500 gramów
marchewka 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
por 1 sztuk
fasola 100 gramów
ziemniaki 500 gramów
śmietana 125 mililitrów
cukier według uznania
sól według uznania
sok z cytryny według uznania
ziele angielskie według uznania
koperek według uznania

Wykonanie:

Opłukaną fasolę zalać na noc zimną wodą. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie. Do gotującej się fasoli włożyć umyte mięso, oczyszczona marchewkę, pietruszkę oraz pora i kilka ziarenek ziela angielskiego. Następnie dodać do zupy pokrojone w kostkę lub starte na tarce buraki, a 20 minut przed końcem gotowania - pokrojone ziemniaki. Z gotowej zupy wyjąć mięso oraz włoszczyznę. Mięso pokroić na kawałki i włożyć ponownie do barszczu. Zabielić barszcz śmietaną, doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER