Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Cytrynowy kurczak

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ćwiartki kurczaka 1,5 kilogramów
cytryna 3 sztuk
cebula 1 sztuk
wino białe 200 mililitrów
bulion 200 mililitrów
olej według uznania
cukier 1 łyżek deserowych
liść laurowy 1 sztuk
sól według uznania

Wykonanie:

Wyszorowane cytryny pokroić na ćwiartki. Umytego, osuszonego kurczaka obsmażyć na oleju na złoty kolor i wyłożyć na talerz. Oczyszczona, posiekana cebulę obsmażyć na tłuszczu, włożyć ponownie, do rondla, kurczaka oraz ćwiartki cytryny. Zalać winem i dusić 5 minut. Dolać bulion, doprawić do smaku cukrem oraz solą, dodać listek laurowy i dusi8ć ok. 45 minut na wolnym ogniu.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER