Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Słodko-kwaśna wieprzowina

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
polędwiczka wieprzowa 600 gramów
sos sojowy 3 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 3 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych
sól 1 łyżek deserowych
sok ananasowy 4 łyżek stołowych
ananas w plastrach 4 sztuk
pieprz według uznania

Wykonanie:

Mięso pokroić w kostkę wielkości 3cm, 2 łyżki sosu sojowego wymieszać z pieprzem i solą. Kawałki mięsa obtoczyć najpierw w sosie sojowym , a następnie w mące ziemniaczanej, 2 łyżki oleju rozgrzać w garnku. Ocet wymieszać z cukrem, pozostałym sosem sojowym i sokiem ananasowym. Plastry ananasa pokroić na kawałki, dodać do sosu i dusić 1 min. Pozostałą mąkę ziemniaczaną rozmieszać w zimnej wodzie zagęścić nią sos. Olej rozgrzać we frytkownicy do temperatury 180 st.C. Kawałki mięsa smażyć po 6 min na ciemnozłoty kolor, osączyć i przechowywać w cieple. Sos z ananasami wymieszać z mięsem. Podawać z ryżem.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER