Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Schab po praktykancku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
schab bez kości 750 gramów
dymka 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 1 sztuk
papryka w strąku 1 sztuk
imbir 1 łyżek deserowych
sok pomarańczowy 100 mililitrów
ocet 3 łyżek stołowych
cukier 3 łyżek stołowych
przecier pomidorowy 2 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
olej według uznania
białko 1 sztuk
sos sojowy 3 łyżek stołowych
wódka 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Schab umyć i pokroić w kostkę o boku 2 cm, przełożyć do miseczki. Z białka , wódki i sosu sojowego przygotować marynatę, zalać pokrojone mięso i marynować przez 30 minut. Paprykę umyć, wyjąć gniazda nasienne. Pokroić na kawałki w kształcie rombu o boku 2 cm. Cebulkę obrać i pokroić podobnie jak paprykę. Czosnek obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso na jasnobrązowy kolor. Wyjąć z patelni i osączyć z tłuszczu. Na gorącym oleju podsmażyć imbir i czosnek. Dodać cebulki i paprykę. Smażyć jeszcze przez 1 minutę, ciągle mieszając. Wlać sok pomarańczowy wymieszany z mąką, dodać ocet, cukier i koncentrat pomidorowy. Gotować stale mieszając, aż sos zgęstnieje. Włożyć mięso i jeszcze chwilę dusić. Przełożyć na półmisek. Podawać.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER