Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Kurczak po chińsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
papryka ostra 0.5 łyżek deserowych
czosnek granulowany 2 łyżek deserowych
sól według uznania
miód 1 łyżek stołowych
sos sojowy 4 łyżek stołowych
pietruszka 1 sztuk
marchew 1 sztuk
olej 6 łyżek stołowych
pierś z kurczaka 80 dekagramów

Wykonanie:

Pierś kurczaka pokroić w paski długości ok. 3 cm. Rozgrzać 3 łyżki oleju i obsmażyć mięso do lekko brązowego koloru dodać szklankę bulionu i dusić na małym ogniu ok. 10 min. Warzywa pokroić w słupki tej samej długości co mięso i podsmażyć na reszcie oleju ok. 10 min. Następnie przełożyć warzywa do mięsa dodać resztę składników i dusić 10 min. Podawać z ryżem.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: volver88

Data: 2011-06-06

co tu jest chińskiego?

Autor: PROZAiC

Data: 2009-12-31

JAk to nie chińskie? Przecież z ryżem :)

Autor: GJ.

Data: 2009-12-29

bezbadzieja / to zwykła potrawka z chicken

Autor: Dj

Data: 2009-10-05

Koło chińskiego to nawet nie leżało...

Autor: KOLO

Data: 2009-04-28

CZY JA WIEM...?

Autor: Natasza

Data: 2009-02-24

mało chinski jak dla mnie...

Autor: Qlqa

Data: 2008-09-10

w skladnikach jest budyn waniliowy!!!! :D

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER