Użytkowników online: 32
kulinaria
« Powrót  

Fasola z suszonymi śliwkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
fasola sucha kolorowa 300 gramów
śliwki suszone 200 gramów
figi według uznania
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
sól według uznania

Wykonanie:

W przeddzień, na noc, namoczyć oczyszczoną fasolę. Następnie ugotować i posolić do smaku. Pod sam koniec gotowania dodać śliwki.
Na patelni roztopić masło, dodać mąkę i zrobić złocistą zasmażkę, po czym rozprowadzić ją odrobiną wody z gotujących się fasoli i śliwek. Wlać do potrawy. Mieszając, dosolić do smaku. Dodać pokrojonych kilka fig.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER