Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

Placuszki z cukinii

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cukinia 2 sztuk
jajka 3 sztuk
ser feta 100 gramów
szczypiorek 0,25 pęczek
koperek 0,5 pęczek
mięta suszona według uznania
bułka tarta 200 gramów
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną cukinie zetrzeć na tarce o grubych oczkach i blanszować w gorącej wodzie 4 minuty, odcedzić i osączyć. Dodaj jajka, pokruszony ser, posiekany koperek oraz szczypiorek, mieszając, doprawić do smaku miętą, sola oraz pieprzem. Z masy formować kulki, lekko spłaszczyć i panierować w jajku oraz bułce tartej. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER