Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Kaczka po chińsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sos sojowy 2 łyżek stołowych
olej sezamowy według uznania
seler naciowy 4 sztuk
ananas w plastrach 2 sztuk
melon 100 gramów
lychees 100 gramów
rosół drobiowy 200 mililitrów
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
sos Hoisin 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
ocet winny biały 1 łyżek stołowych
filet z piersi kaczki 4 sztuk

Wykonanie:

Kaczkę oprószyć przyprawami, polać sosem sojowym i 2 łyżkami oleju sezamowego. Marynować 2 godz. Na patelni rozgrzać olej sezamowy i smażyć mięso, stale mieszając, przez ok. 5minut. Wyjąć i odstawić w ciepłe miejsce. Na ten sam olej włożyć seler i smażyć, stale mieszając przez ok. 2 min. Następnie dodać owoce i wszystko razem smażyć ok. 2 min. Dodać mięso, pozostałe składniki i całość zagotować.

Uwagi:

Filety z piersi kaczki pokrojone w cienkie paski, łodygi selera naciowego pokrojone w kostkę, plastry ananasa pokrojone w kostkę, melon pokrojony w kostkę, przepołowione owoce lychees


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER