Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Sandacz z cukinią i szparagami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cukinia 1 sztuk
cytryny 4 sztuk
filet z sandacza 150 gramów
szparago białe 6 sztuk
cukier według uznania
sambal oelek według uznania
imbir świeży według uznania
masło według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umytą, osuszoną, młodą cukinię pokroić wzdłuż na długie cienkie paski. Jedna wyszorowaną, sparzona cytrynę cieniutko obrać. Skórkę pokroić w paseczki, a cytrynę zawinąć w folie i włożyć do lodówki. Z 3 pozostałych cytryn wycisnąć sok i zalać nim plastry cukinii. Dodać pół szklanki cukru i kawałek oczyszczonego imbiru pokrojonego w cienkie plasterki. Odstawić na całą noc, a następnego dnia gotować cukinię w zalewie, aż zrobi się szklista - 5 minut. Przyprawić do smaku solą, białym pieprzem i łyżeczką sambalu.
Umytego, osuszonego sandacza ze skórką skropić sokiem wyciśniętym z obranej cytryny. Oprószyć solą oraz pieprzem, położyć na nim łyżeczkę masła i piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Obrane szparagi gotować na stojąco, łebkami do góry w osolonej i lekko posłodzonej wodzie. Ułożyć rybę na ogrzanym talerzu, na wachlarzu ułożonych ze szparagów. Na sandaczu położyć marynowaną cukinię i skropić ją sosem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER