Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Spaghetti carbonara

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
spaghetti 400 gramów
żółtka 8 sztuk
parmezan 4 łyżek stołowych
boczek wędzony 0,5 szklanek
oliwa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Wymieszać żółtka ze startym serem i doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Do odcedzonego makaronu dodać boczek pokrojony w kosteczkę i podsmażony na odrobinie oliwy, wlać żółtka z serem i przemieszać. Od razu podawać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER