Użytkowników online: 19
kulinaria
« Powrót  

Pizza a la ogrodniczka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ciasto na pizzę 1 porcja
szpinak 250 gramów
kapausta włoska 250 gramów
kurki 150 gramów
pomidory konserwowe 250 gramów
kapary 2 łyżek stołowych
rodzynki 2 łyżek stołowych
oliwa według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczony świeży szpinak lub mrożone liście zalać wrzątkiem i gotować 2 minuty, odcedzić. Tak samo postąpić z kapustą. Szpinak i kapustę grubo pokroić. Oczyszczone kurki (mogą być mrożone) ugotować w małej ilości wody, odcedzić, a większe pokroić. Na przygotowanym cieście rozłożyć odcedzone, rozgniecione widelcem i osaczone pomidory. Na nich ułożyć szpinak wymieszany z kapustą. Posypać kurkami, kaparami, rodzynkami, ew, lekko posolić, skropić oliwą i piec ok. 30 minut w 220 stopniach.

Uwagi:

Ciasto przygotować w/g przepisu na pizze z pieczarkami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER