Użytkowników online: 30
kulinaria
« Powrót  

Mini lazanie z grzybami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
makaron lasagnette 500 gramów
cebula 2 sztuk
czosnek 3 ząbki
oliwa 2 łyżek stołowych
kiełbasa biała surowa 300 gramów
wino czerwone 0,5 szklanek
grzyby leśne 400 gramów
listki oregano 1 łyżek stołowych
papryka mielona ostra 1 łyżek deserowych
pomidory w zalewie 250 gramów
śmietana kremowa 0,5 szklanek
natka pietruszki 0,5 pęczek

Wykonanie:

Oczyszczone cebule oraz czosnek posiekać i zeszklić na oliwie. Dodać rozdrobnione mięso z kiełbasy, mieszając, razem smażyć. Gdy się mięso zrumieni, mieszając, wlać wino i podgrzewać, aż całkiem wyparuje.
Oczyszczone grzyby pokroić w paski o podobnej szerokości co makaron i dorzucić do kiełbasy. Mieszając, smażyć razem jeszcze 5 minut. Wsypać posiekane oregano lub łyżeczkę suszonego, paprykę, pokrojone pomidory wraz z zalewą i dusić wszystko na niewielkim ogniu tak długo, aż grzyby będą całkiem miękkie - ok. 40 minut. Sos zaciągnąć śmietaną.
Ugotowany w/g przepisu na opakowaniu, odcedzony makaron wymieszać z sosem, posypać posiekaną natką od razu podawać.

Uwagi:

Grzyby leśne można zastąpić boczniakami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER