Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Wołowina z jajkiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wołowina 1 kilogramów
mąka kukurydziana 6 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
wywar 2.5 szklanek
sherry wytrawne 2 łyżek stołowych
sos sojowy 4 łyżek stołowych
jajko na twardo 6 sztuk
dymka 7 sztuk

Wykonanie:

Mięso obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i ponownie w mące. Smażyć na jasnobrązowy kolor na patelni, na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć do rondla, dodać wywar i sherry, gotować na średnim ogniu 30 minut. Dodać sos sojowy i gotować jeszcze 30 minut. Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek. Ostrym, wąskim nożem zrobić małe, głębokie nacięcie na każdym jajku. Dymkę pokroić na kawałki długości 6,5 cm. Do gotującego się mięsa dodać ugotowane jajka i dymkę, gotować jeszcze 5 minut. Podawać na osobnych talerzach, do każdego włożyć 1 jajko.

Uwagi:

wołowina pokrojona w kostkę, jajko lekko roztrzepane


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER