Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Wołowina w sosie z czarnej fasoli

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
polędwica wołowa 455 gramów
ząbek czosnku 1 sztuk
chili 1 sztuk
sos sojowy 1 łyżek stołowych
pieprz czarny według uznania
mąka kukurydziana 2 łyżek deserowych
ocet winny biały 1 łyżek stołowych
olej roślinny 2 łyżek stołowych
papryka czerwona 1 sztuk
papryka zielona w strączku 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
groszek zielony 145 gramów
sos z czarnej fasoli 3 łyżek stołowych
dymka 4 sztuk

Wykonanie:

W głębokim naczyniu wymieszać mięso, czosnek, chili i sos sojowy. W innym naczyniu wymieszać mąkę z 1 lyzka wody, dodać ocet. Mocno rozgrzać olej na woku lub na patelni, smażyć mięso z marynatą 4 minuty, stale mieszając, az mięso się zarumieni. Dodać paprykę i smażyć 2 minuty. Następnie dodać cukinię i pokrojone strąki zielonego groszku, dalej smażyć 2 minuty. Zmniejszyć ogień, dodać mąkę z wodą i sos z fasoli. Smażyć, aż mięso i warzywa będą miękkie, od czasu do czasu zamieszać. Przed podaniem posypać dymką. Można podawać z makaronem (ugotowanym według przepisu na opakowaniu).

Uwagi:

Polędwica wołowa lub rostbef pokrojona w paski, czerwone chili bez pestek, drobno posiekane, sos sojowy ciemny, papryki i cukinia pokrojone w paski, strąki zielonego groszku pokrojone w plasterki, dymka drobno pokrojona


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER