Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Spaghetti po bolońsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
makaron spaghetti 50 dekagramów
pomidory z puszki 2 sztuk
mięso mielone 30 dekagramów
czosnek 4 ząbki
cebula 1 sztuk
ser parmezan według uznania
zioła do portaw włoskich według uznania
pieprz 2 szczypta
sól według uznania
bazylia według uznania

Wykonanie:

Mięso podsmażyć do sypkości razem z cebulą. Przełożyć do rondelka i dodać pomidory (rozdrobnione) i czosnek i dusić aż do zredukowania sosu. Dodać sól, pieprz i zioła do smaku.
Ugotować makaron - radzę gotować ok 2-3 minut krócej niż podano na opakowaniu. Makaron polać sosem i posypać serem. Udekorować listkami bazylii.

Smacznego!

Uwagi:

Zamiast pomidorów z puszki można użyć świeżych, czyli ok 60-70 dkg.

Autor: xKASIULAx

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER