Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Krokiety z rybą i żółtym serem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
puree ziemniaczane 600 gramów
filety z ryby morskiej 200 gramów
bułka tarta 150 gramów
cebula 1 sztuk
jajka 2 sztuk
żółtka 1 sztuk
ser żółty 100 gramów
koperek 2 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Opłukaną rybę gotować 5 minut w osolonym wrzątku. Osuszona drobno posiekać, dodać puree ziemniaczane, połowę tartej bułki, zeszkloną na maśle cebulkę, posiekany koperek, jajko oraz żółtko. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem i dobrze wyrobić. Z masy uformować podłużne wałeczki, wkładając do środka każdego słupek żółtego sera. Panierować krokiety w roztrzepanym jajku i tartej bułce i smażyć na rumiano na oleju.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER