Użytkowników online: 35
kulinaria
« Powrót  

Pierś kurczaka w winnym sosie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cebula 2 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
pierś kurczaka 1 sztuk
wino mususjące 150 mililitrów
grzyby leśne 150 gramów
masło według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną, posiekaną cebulę udusić na łyżce masła razem z sokiem z cytryny. Mięso owinąć w folie spożywczą i zbić na płasko. Przełożyć do cebulki, oprószyć sola i polać winem. Całość dusić na małym ogniu ok. 9 minut. Mięso wyjąć, a sos przecedzić i nieco zredukować.
Oczyszczone, pokrojone w paski grzyby usmażyć na maśle. Kurczaka pokroić i ułożyć na talerzu w wachlarz, polać winnym sosem i posypać grzybami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER