Użytkowników online: 40
kulinaria
« Powrót  

Kotleciki jagniece II

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kotleciki jagnięce z kostką 12 sztuk
oliwa 7 łyżek stołowych
sok z cytryny 7 łyżek stołowych
majonez 0,75 szklanek
czosnek 6 ząbki
tymianek 0,5 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone, zmiażdżone 2 ząbki czosnku wymieszać z 6 łyżkami oliwy oraz 6 łyżkami soku z cytryny, doprawić tymiankiem. Do tej marynaty włożyć kotleciki, obtoczyć je i zostawić na 2 godziny.
Sos: wymieszać majonez z łyżka oliwy, 4 zmiażdżonymi ząbkami czosnku i łyżka soku z cytryny.
Kotlety piec w 200 stopniach albo na grillu ok. 25 minut, co jakiś czas polewając marynatą. Na koniec oprószyć solą oraz pieprzem. Podawać z sosem czosnkowo-majonezowym.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER