Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Łosoś w cieście francuskim

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z łososia 1,5 kilogramów
szpinak 150 gramów
mango 1 sztuk
ser feta 500 gramów
ciasto francuskie 1 sztuk
masło według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Zdjąć skórkę z łososia, wyciągnąć ości, a mięso pokroić na prostokąty. Każdy z nich przekroić w poprzek tak, by powstały 2 cienkie plastry. Na każdym położyć nadzienie: z blanszowane liście szpinaku, cienki plaster mango i plasterek fety. Złożyć ze sobą po dwa tak przygotowane plastry łososia nadzieniem do środka, delikatnie oprószyć sola oraz pieprzem. Każdy "pakiet" ułożyć na rombie ciasta francuskiego i zawinąć, tworząc kopertę. Stopionym masłem posmarować koperty lub rozmąconym jajkiem i piec w żaroodpornym naczyniu ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER