Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Cannelloni ze szpinakiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
szpinak 1 kilogramów
kapary 2 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
czosnek 4 ząbki
ser gołda 300 gramów
masło 4 łyżek stołowych
cannelloni 20 sztuk
sos beszamel 1 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczony szpinak wrzucić na 3 minuty do wrzącej wody. Osączony, posiekać. oczyszczona cebule oraz czosnek posiekać i kapary też. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Połowę cebuli oraz czosnek zeszklić na maśle. Dodać szpinak, kapary i połowę sera. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Zdjąć z ognia.
Cannelloni napełnić farszem i ułożyć w wysmarowanej masłem formie do zapiekania. Polać sosem beszamelowym i posypać resztą sera. Zapiekać 40 minut w 200 stopniach.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER