Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Sałatka ziemniaczana z polędwicą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 8 sztuk
bulion 0,25 szklanek
polędwica łososiowa 250 gramów
papryka żółta 1 gramów
ogórki konserwowe 3 sztuk
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
majonez 0,5 szklanek
śmietana 3 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek stołowych
chrzan 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach. Ostudzone obrać oraz pokroić w półplasterki i polać wrzącym bulionem. Polędwicę lub wędzony schab oraz oczyszczona paprykę pokroić w paski, a ogórki w plasterki, wymieszać z ziemniakami i posiekana natką. Sałatkę polać sosem przygotowanym z majonezu, śmietany, musztardy, chrzanu oraz przypraw i odstawić na 60 minut do lodówki. Podawać jako przekąskę lub danie główne.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER