Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Ziemniaki z ziołami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 1,5 kilogramów
zioła prowansalskie według uznania
papryka mielona według uznania
czosnek granulowany według uznania
olej 4 łyżek stołowych
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone, pokrojone na ćwiartki ziemniaki wrzucić do osolonej wody i krótko gotować. Wodę odcedzić do rondla, wlać łyżkę oleju, włożyć gorące ziemniaki, posypać obficie ziołami oraz papryka i czosnkiem. Całość polać olejem i zapiekać w piekarniku ok. 35 minut. Od czasu do czasu delikatnie odwracając, aby ziemniaki były pokryte przyprawami ze wszystkich stron. Doprawić do smaku solą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER