Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Zupa pomidorowa z ostrym żółtym serem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
przecier ze świeżych pomidorów 3,5 szklanek
masło 2 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
bulion drobiowy 2 szklanek
maggi według uznania
ser żółty - ostry 200 gramów
listki bazylii według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Gęsty przecier wlać do rondla. Złocistą zasmażkę zrobić z masła i mąki, rozprowadzić ją zimnym bulionem, mieszając przelać do garnka z przecierem i gotować 10 minut. Zupę doprawić maggi, mieszając, wsypać starty ser. Zdjąć z ognia. Zupę podawać z groszkiem ptysiowym lub a grzankami z bułki. Udekorowana listkami bazylii lub natki pietruszki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER