Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Szarlotka na płatkach

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jabłka 1 kilogramów
cukier 7 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
płatki kukurydzianne 2 szklanek
białka 3 sztuk

Wykonanie:

Obrane jabłka (szara reneta), pokroić, usuwając gniazda nasienne, włożyć do rondla, podlać 2 łyżkami wody i przesmażyć. 3 łyżki cukru z masłem zrumienić na patelni, dodać płatki kukurydziane i wymieszać.
Z białek ubić pianę, pod koniec ubijania powoli wsypać resztę cukru. Do średniej tortownicy wyłożonej folia aluminiowa kłaść warstwami: płatki kukurydziane, jabłka i piane. Szarlotkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok. 18 minut. Podawać ciepłą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER