Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Zapiekane selerowe placki ziemniaczane

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 400 gramów
cebula 2 sztuk
seler 150 gramów
seler naciowy 1 łodyga
masło 3 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone cebule, jedną posiekać, a druga pokroić w piórka. Oczyszczone ziemniaki zetrzeć na tarce i wymieszać z startym selerem oraz posiekana cebulą. Doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Z masy usmażyć na rozgrzanym maśle i oliwie placki.
Oczyszczony seler naciowy pokroić w plasterki. Do żaroodpornej formy przełożyć płaci i polać śmietaną, posypać selerem, piórkami cebuli oraz oprószyć gałka muszkatołową. Zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER