Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Zupa nic

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mleko 1,5 szklanek
jajka 5 sztuk
cukier 10 łyżek stołowych
laska wanilii 1 sztuk
Cynamon 1 szczypta

Wykonanie:

Mleko zmiksować z żółtkami. Ustawić na ogniu, wsypać połowę cukru, dodać rozkrojona wanilię. Mieszając, podgrzewać, aż zupa zgęstnieje. Z białek oraz reszty cukru i cynamonu ubić sztywną pianę. Porcje piany nabierać łyżką i kłaść na gorące mleko. Pianki z obu stron krótko obgotować, układać je na talerzach, zalewać przestudzoną zupą i od razu podawać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER