Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Krewetkowe tagliatelle

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
makaron Tagliatelle 500 gramów
krewetki 500 gramów
śmietana 1 szklanek
tymianek według uznania
oliwa według uznania
minikostka czosnkowa 1 sztuk
szafran 1 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Ugotować makaron w/g przepisu na opakowaniu. Oczyszczone krewetki wrzucić na rozgrzaną oliwę w patelni, posypać rozkruszoną minikostką lub dodać zmiażdżony czosnek. Smażyć tak długo, aż krewetki nabiorą złocistego koloru. Dodać szafran oraz świeży tymianek i smażyć 1 minutę. Dolać śmietanę, mieszając, doprowadzić do zagotowania. Dodać makaron i wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER