Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Gruszki w occie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
gruszki 2 kilogramów
ocet winny 2 szklanek
cukier 500 gramów
gorczyca 80 gramów
korzeń chrzanu według uznania
pieprz według uznania
ziele angielskie według uznania
Cynamon według uznania
sok z cytryny według uznania
mięta według uznania

Wykonanie:

Obrane gruszki przekroić na ćwiartki i skropić sokiem z cytryny. Szklankę wody zagotować z cukrem, cynamonem oraz octem. Gorącą marynata zalać gruszki i zostawić na 12 godzin.
Marynatę zlać i zagotować, wrzucić gruszki i gotować 5 minut.
W słoikach ułożyć gruszki, do każdego włożyć po kawałku chrzanu, po kilka ziaren gorczycy, pieprzu, listków mięty i zalać marynatą. Słoiki szczelnie zamknąć i pasteryzować 30 minut.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER