Użytkowników online: 43
kulinaria
« Powrót  

Pomidory marynowane z papryką

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pomidory 1,30 kilogramów
papryczka chili 3 sztuk
pieprz czerwony 10 ziarna
natka pietruszki według uznania
marchewka 4 sztuk
ocet 3% 1 szklanek
woda 4 szklanek
cukier według uznania
sól według uznania
czosnek według uznania

Wykonanie:

Umyć małe pomidory i ułożyć w czystych, suchych słojach. Papryczki oczyścić. Oczyszczone marchewki pokroić wzdłuż na połówki, a potem na skośne paski. Do każdego słoiczka z pomidorami włożyć połowę papryczki, kilka ziarenek pieprzu, 3 gałązki natki pietruszki, po kilka kawałków marchewki oraz 2 ząbki czosnku.
Wymieszać ocet z wodą, doprawić do smaku sola oraz cukrem. Wlać do słoików, szczelnie zakręcić i pasteryzować 10 minut.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER