Użytkowników online: 20
kulinaria
« Powrót  

Gołębi rosół-krem

Opis:

Bardzo smaczne proste i zdrowe..
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso gołębia 0,5 sztuk
marchew 1 sztuk
kleik ryżowy 15-20 gramów
żółtko 0,5 sztuk
por 15 gramów
bułka tarta 2 łyżek deserowych
sól według uznania
pietruszka 0,5 sztuk

Wykonanie:

Najpierw umyj dobrze mięso oraz warzywa i obierz.Umyte mięso włóż do rondla i zalej wodą tak aby całe było zakryte dodaj sól i gotuj z 20minut od czasu wrzenia.w tym czasie marchew i pietruszka zetrzyj na tarce o grubych oczkach dodaj do mięsa. porę włóż tak aby po ugotowaniu móc ją wyciągnąć. Bułkę tartą oraz kleik zmieszaj razem w szklance dodając wody aż stanie się płynną jednolitą masą. rosół gotuj jeszcze przez 30 minut a na koniec dodaj roztarte żółtko oraz bułkę z kleikiem.

Autor: dmochusie

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER