Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Placki ziemniaczane z sosem czosnkowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 5 sztuk
cebula 2 sztuk
jajka 1 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
jogurt typu greckiego 1 szklanek
koperek 1 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Ziemniaki i cebulkę zetrzyj na tarce - z grubymi oczkami, jak buraczki :) Dodaj jajo i mąkę, sól i pieprz wymieszaj i smaż na złoty kolor. Jogurt zmieszaj z koperkiem, wyciśnij 2 ząbki czosnku i dodaj sól. Smacznego!

Uwagi:

Sos jogurtowy najlepiej smakuje z dużą ilością soli i czosnku - musi mieć wyrazisty smak :)

Autor: beata1701

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER