Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Śledzie w zalewie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 7
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filety śledziowe 1 kilogramów
musztarda 3 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
sok z cytryny według uznania
ziele angielskie według uznania
liść laurowy 1 sztuk
pieprz według uznania
olej 3 szklanek
ocet 1 łyżek stołowych
cukier 1,5 łyżek stołowych

Wykonanie:

Umyte, osączone filety śledziowe moczyć w zimnej wodzie 30 minut. Osączone pokroić na porcje, posmarować cienko musztardą oprószyć pieprzem i posypać utartym zielem angielskim z liściem laurowym.
Zalewa: wymieszać olej z octem oraz cukrem.
Zalewą zalać śledzie i odstawić na 30 minut. Oczyszczoną cebule drobno posiekać, przelać wrzątkiem, ostudzić i skropić sokiem z cytryny. Przed podaniem śledzie posypać cebulką. Można tez udekorować je listkami natki pietruszki oraz owocami żurawiny.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER