Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Zupa krem z zielonego groszku z grzybami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
bulion warzywny 1 litrów
groszek zielony mrożony 500 gramów
cebula 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
grzyby świeże 200 gramów
śmietana 0,5 szklanek
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Groszek włożyć do wrzącego bulionu i gotować 15 minut, pod przykryciem, na małym ogniu. Oczyszczoną cebule pokroić w drobna kostkę i zeszklić na łyżce oleju, przełożyć do groszku i chwile razem gotować. Oczyszczone pieczarki lub boczniaki pokroić w wąskie paski, obsmażyć na pozostałym oleju, doprawić pieprzem oraz solą. Z garnka wyjąc łyżka cedzakową trochę groszku, a resztę zmiksować. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem i gałką. Wlać śmietanę (2 łyżki odłożyć) i zagotować. Pokrojone grzyby oraz cały groszek rozłożyć do talerzy i zalać wrzącym kremem. Każdą porcję udekorować łyżeczką śmietany i oprószyć gałką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER