Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Zielona zupa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
por 1 sztuk
papryczka zielona ostra 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
wywar z mięsa drobiowego 3 szklanek
serek kremowy topiony 4 łyżek stołowych
fasolka flageolet konserwowa 1 puszka
bazylia 1 łyżek deserowych
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną białą część pora pokroić w pół centymetrowe talarki, a papryczkę drobno posiekać. Masło rozgrzać w garnku i chwile dusić na nim pora oraz paprykę, stopniowo podlewając bulionem. Ser topiony utrzeć z kilkoma łyżkami gorącego bulionu. Gdy por i papryka zmiękną, dodać fasolkę, rozpuszczony ser i zioła. Doprawić sola oraz pieprzem. Podgrzewać zupę jeszcze 2 minuty, nie dopuszczając do wrzenia. Posypać gałka i podawać z grzankami z białego pieczywa. Można też dodać paseczki szynki.

Uwagi:

Bazylię można zastąpić tymiankiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER