Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Kapuśniak z białej kapusty

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta biała 500 gramów
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie według uznania
boczek surowy chudy 250 gramów
ziemniaki 4 sztuk
marchewka 2 sztuk
pietruszka 1 sztuk
pomidory 2 sztuk
cebula 2 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
koperek według uznania
maggi według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Poszatkowaną kapustę wrzucić do garnka. Dodać przyprawy, cały boczek lub białą kiełbasę, ziemniaki pokrojone w kostkę, oczyszczoną, startą na tarce o dużych oczkach marchewkę oraz pietruszkę. Wlać 6 szklanek wrzącej wody i gotować 30 minut pod przykryciem. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać drobno pokrojone pomidory (bez skórki i pestek). Boczek lub kiełbasę wyjąć, pokroić i razem z posiekana cebulką przesmażyć na oliwie. Przełożyć do zupy i gotować jeszcze 3 minuty. Doprawić zupę do smaku maggi, solą, cukrem pieprzem i ew. zakwasić sokiem z kiszonej kapusty lub z cytryny. Posypać posiekanym koperkiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER