Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Zupa cytrynowa z kurczakiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
bulion drobiowy 2 litrów
piersi kurczaka 650 gramów
marchewka 1 sztuk
por 1 sztuk
liść laurowy 2 sztuk
ryż 75 gramów
jajka 3 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
natka piertruszki 1 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
masło 40 gramów

Wykonanie:

Zagotować bulion, włożyć mięso, oczyszczoną marchew, por oraz listki laurowe i gotować 30 minut na małym ogniu. Osobno ugotować ryż. Gdy mięso będzie miękkie, zupę przecedzić, a mięso pokroić w kostkę. Ubić białka na sztywną pianę, ubijając, dodawać kolejno po jednym żółtku, sok z cytryny i powoli ciepły bulion. Podgrzewać, ale ostrożnie, żeby nie zagotować. Ryż rozłożyć do filiżanek, pokrojone mięso i zalać bulionem. Udekorować natką pietruszki, plasterkami cytryny oraz wiórkami masła.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER