Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Leczo z kiełbasą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 65 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
papryka róznokolorowa 1 kilogramów
pomidory 700 gramów
cebula 150 gramów
boczek wędzony 50 gramów
smalec 2 łyżek stołowych
papryka mielona słodka 1 łyżek deserowych
bulion warzywny 400 mililitrów
kiełbasa paprykowa wędzona węgierska 400 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone papryki pokroić na małe kawałki. sparzone pomidory obrać ze skórki, pokroić w ósemki i usunąć pestki. Oczyszczone cebule pokroić w cienkie plasterki. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu, dodać cebulę oraz paprykę w proszku. Do garnka włożyć paprykę razem z pomidorami, doprawić sola oraz pieprzem. Wlać bulion i gotować na dużym ogniu 3 minuty. Zmniejszyć ogień i dusić jeszcze 30 minut pod przykryciem. Z kiełbasy zdjąć skórkę, pokroić w plasterki, po 30 minutach dodać do leczo i dusić jeszcze 5 minut.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER