Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Śledzie z ziemniakami po norwesku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
dymka 1 pęczek
filety ze śledzia norweskiego 4 sztuk
ocet winny 1 szklanek
gorczyca 1 łyżek deserowych
koperek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Wyszorowane małe ziemniaki ugotowane w mundurkach obrać i lekko posolić. oczyszczoną dymkę pokroić ukośnie w grube plastry. Śledzie tez pokroić.
Pół szklanki wody zagotować z octem, gorczycą i pieprzem. W sosie zeszklić dymkę i ostudzić. Ziemniaki i śledzie włożyć do garnka i zalać wywarem z dymka. Umyty, osączony koperek posiekać i posypać danie. Przykryć i odstawić w chłodne miejsce na 2 dni.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER