Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Ciasto z musem agrestowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
agrest 1 kilogramów
sok z jabłek 1 kilogramów
cukier 2 szklanek
jajka 6 sztuk
mąka tortowa 1 szklanek
mąka ziemniaczana 5 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
cukier puder według uznania

Wykonanie:

Oczyszczony agrest po nakłuwać, podlać sokiem z jabłek i dusić na małym ogniu, aż owoce całkowicie się rozgotują. Wsypać szklankę cukru, mieszając, gotować do rozpuszczenia się cukru, wystudzić.
Białka ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo resztę cukru. Ubijać, aż cukier się rozpuści. Pianę wymieszać z żółtkami. Przesiać obie mąki oraz proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do średniej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 25 minut w 175 stopniach. Zimne ciasto przekroić na 2 krążki. Na jednym rozsmarować mus agrestowy i przykryć drugim krążkiem oraz posypać obficie cukrem pudrem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER