Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Konfitura wiśniowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wiśnie 1 kilogramów
cukier 1,5 kilogramów
wiśniówka 50 mililitrów

Wykonanie:

Oczyszczone wiśnie wydrylować, zasypać 2/3 porcji cukru i odstawić na 2,5 godziny. Następnie doprowadzić do wrzenia i ostawić do następnego dnia. Dodać pozostały cukier, ponownie doprowadzić do wrzenia, odstawić i usunąć pianę. Trzeciego dnia dogotować konfiturę, zbierając tworzącą się pianę i wlać wiśniówkę, wymieszać. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i postawić do góry dnem do ostygnięcia.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: DANUTA

Data: 2013-07-29

CZY NA ! KG WIŚNI NIE ZADUŻO CUKRU ??? AŻ 1,5 kg ????

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER