Użytkowników online: 24
kulinaria
« Powrót  

Owoce na zimową szarlotkę

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jabłka 2 kilogramów
cukier 1 szklanek
Cynamon 1 łyżek deserowych
cukier waniliowy 1 sztuk

Wykonanie:

Obrane jabłka pokroić na kawałki, usuwając gniazda nasienne. Piec w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem, 30 minut w 180 stopniach. Gdy jabłka się trochę rozpadną, wsypać cukier, cynamon, oraz cukier waniliowy i wymieszać. Gorącą masę nakładać do słoików, mocno zakręcić i odwrócić do góry dnem. Pozostawić do ostygnięcia.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER