Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Mus brzoskwiniowy na zimno

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
brzoskwinie 1 kilogramów
cukier 1,5 kilogramów
sok z cytryny 1 sztuk

Wykonanie:

Umyte brzoskwinie sparzyć gorącą wodą, przelać zimna i obrać ze skórki oraz usunąć pestki. 3 brzoskwinie odłożyć, a resztę zmielić i utrzeć z cukrem na gładką masę (nie używać miksera). Dodać sok wyciśnięty z cytryny i wymieszać. Wkładać mus do małych słoików wraz z połówkami lub ćwiartkami odłożonych owoców. Nie pasteryzować.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER