Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Frykas z indyka z pieczarkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pierś indyka 600 gramów
bulion drobiowy 0,5 litrów
pieczarki 250 gramów
marchewka 200 gramów
cebula 1 sztuk
goździki 3 sztuk
margaryna 40 gramów
mąka 2 łyżek stołowych
wino białe 0,5 szklanek
śmietana 0,5 szklanek
żółtka 2 sztuk
estragon 1 łyżek deserowych
liść laurowy 2 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Zagotować bulion. Umyte, osuszone mięso oprószyć solą oraz pieprzem. Oczyszczoną cebulę naszpikować goździkami i listkami laurowymi i razem z mięsem włożyć do gotującego się bulionu. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem 30 minut. Mięso wyjąć i ostudzone pokroić w kostkę, a wywar przecedzić. Oczyszczone pieczarki oraz marchewkę pokroić w plastry i podsmażyć na oleju. Dodać mąkę i podsmażyć. zalać szklanka wywaru oraz winem i dusić 10 minut. Dodać mięso i doprawić do smaku sola, pieprzem i estragonem. Zagotować i wymieszać ze śmietaną połączoną z żółtkiem. podawać z ryżem uformowanym w wieniec.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER