Użytkowników online: 47
kulinaria
« Powrót  

Wieprzowina w mleku po argentyńsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 140 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
polędwiczki wieprzowe 800 gramów
mleko 1 litrów
sok z cytryny 50 mililitrów
cebula 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
masło 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte polędwiczki ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zalać mlekiem wymieszanym z sokiem z cytryny. Przykryć i trzymać całą noc w chłodnym miejscu. Mięso wyjąć z mleka i natrzeć solą oraz pieprzem. Obsmażyć na maśle i włożyć z powrotem do naczynia z mlekiem, a na patelni zeszklić cebule posiekana z czosnkiem i dodać do mięsa. Piec bez przykrycia 2 godziny w 175 stopni. Polędwiczki wyjąć i pokroić. Sos z pieczenia doprawić do smaku, przelać do sosjerki i podawać do polędwiczek.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER