Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Łosoś na warzywach

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z łososia bez skóry 4 sztuk
szpinak mrożony w liściach 600 gramów
dymka 1 pęczek
papryka czerwona 1 sztuk
cytryna 1 sztuk
bulion warzywny 1 szklanek
oliwa 3 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
migdały 2 łyżek stołowych
śmietana 4 łyżek stołowych
pieprz cytrynowy według uznania
pieprz czarny według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Opłukane, osuszone filety rybne skropic sokiem zcytryny i grubo mielonym pieprzem cytrynowym, odstawić na 15 minut do lodówki. Rozmrożony, osączony szpinak grubo posiekać. Oczyszczoną dymkę pokroić na talarki. Oczyszczona paprykę pokroić w kostkę. Migdały usmażyć na oliwie, na złoty kolor i wyjąć, a na olej w rondlu włożyć paprykę oraz dymkę i zeszklić. Dodać szpinak, doprawić czosnkiem, sola oraz pieprzem. Na wierzchu ułożyć filety z łososia. Bulion wymieszać z gęstą śmietaną i polać potrawę. Dusić pod przykryciem 15 minut. Podawać posypane migdałami.

Uwagi:

Łososia można też zamarynować w marynacie: 50 ml oliwy wymieszać z 50 ml wody, 50 ml octu i łyżka musztardy. Marynować 30 minut.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER