Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Gołąbki z kaszą gryczaną II

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta 1 sztuk
kasza gryczana 1 szklanek
twarożek 200 gramów
cebula 2 sztuk
jajka 2 szklanek
bulion warzywny 2 szklanek
czosnek 2 ząbki
grzyby suszone 2 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
majeranek według uznania
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Przebraną kaszę gryczaną zalać 2 szklankami wody, dodać umyte grzybki i gotować na małym ogniu, aż kasza wchłonie cały płyn, przykryć i odstawić. Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści, wykroić głąb, włożyć do garnka z osolonym wrzątkiem. Stopniowo zdejmować miękkie liście. Liście osaczyć i ściąć grubsze nerwy. Oczyszczona cebule posiekać, podsmażyć na oleju i dodać do kaszy. Domieszać pokruszony twaróg, wbić jajka, doprawić rozgniecionym czosnkiem, ziołami, sola oraz pieprzem. Liście napełnić nadzieniem i zwinąć gołąbki. Niewykorzystane liście rozłożyć na dnie brytfanki i ułożyć ciasno gołąbki. Polać gorącym bulionem, przykryć i dusić 45 minut.

Uwagi:

Gołąbki można podawać z klasycznym sosem pomidorowym lub pieczarkowym.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER