Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Wieprzowina z pieczarkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
łopatka wieprzowa 500 gramów
pieczarki 250 gramów
cebula 1 sztuk
marchewka 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 0,5 sztuk
kasza gryczana 1 szklanek
bulion warzywny 3 szklanek
oliwa 4 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
liść laurowy 2 sztuk
ziele angielskie 4 ziarna
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
papryka mielona słodka według uznania
papryka mielona ostra według uznania
kminek mielony według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte, oczyszczone mięso pokroić w kostkę o boku 2 cm. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki. Oczyszczoną cebulę posiekać. Marchewkę, pietruszkę oraz seler oczyścić i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć na niej czosnek na brązowo, wyjąc i wyrzucić, a na czosnkowej oliwie podsmażyć mięso z cebula. Dodać pieczarki, warzywa, listki laurowe, ziele angielskie, paprykę, kminek, sól oraz pieprz do smaku. Smażyć 5 minut, mieszając, wsypać kaszę. Zalać bulionem i gotować na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie i odparuje większość płynu. Posypać zieleniną.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER