Użytkowników online: 16
kulinaria
« Powrót  

Ryba po marynarsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z dorsza 50 dekagramów
ziemniak 4 sztuk
marchew 1 sztuk
seler 0.5 sztuk
cebula 2 sztuk
śmietana 10 dekagramów
sok pomidorowy 0.5 szklanek
czosnek 1 ząbki
sok z cytryny według uznania
mąka według uznania
olej według uznania
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Filety rozmrozić, umyć, osuszyć w ściereczce, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące i obsmażyć na tłuszczu. Cebulę i ziemniaki pokroić w plastry, marchewkę i seler zetrzeć na tarce z dużymi otworami i wszystko podsmażyć na oleju. Wyłożyć jarzyny na żaroodporny półmisek, ułożyć porcje ryby, zalać śmietaną zmieszaną z sokiem pomidorowym, posypać posiekanym ząbkiem czosnku, doprawić solą i pieprzem. Piec około 20 minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Uwagi:

Możemy także użyć morszczuka.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: kasia

Data: 2010-10-22

danie naprawde wysmienite, polecam:))

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER