Użytkowników online: 19
kulinaria
« Powrót  

Golonka po bawarsku

Opis:

Mi wyszła pyszna :)
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
golonki małe 5 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
piwo porter 1 litrów
vegeta według uznania
pieprz według uznania
majeranek według uznania
smalec 100 gramów

Wykonanie:

W głębokim garnku należy rozpuścić smalec i wsadzić golonki, dusic pod przykryciem az skóra będzie przezroczysta (ok.30 min) co chwila obracać, dodać pół litra piwa, po 10 min dodać pokrojoną na grubej tarce włoszczyznę, dusic aż warzywa będą miękkie, dodać drugą połowę piwa co jakiś czas mieszając dosypać vegety pieprzu i majeranku dusic jeszcze przez 20 min.

Uwagi:

Smacznego :)

Autor: nataliadnb

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER