Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Krewetki czosnkowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
krewetki tygrysie 20 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
sok pomarańczowy 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
listki bazylii 0,5 łyżek stołowych
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta

Wykonanie:

Marynata: wymieszać oliwę z sokami, zmiażdżonym czosnkiem, posiekaną zieleniną oraz szczyptą soli i pieprzu.
Obrane krewetki wrzucić do marynaty i wstawić na 30 minut do lodówki.
Na bambusowe patyczki nabić krewetki i ułożyć na rozgrzanym ruszcie grilla. Piec 2-3 minuty z każdej strony. Podawać z sosem majonezowo-czosnkowym (2 łyżki majonezu wymieszać ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku i pieprzem).

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: patol

Data: 2011-06-30

Ja i tak wole podsmazyc je na masle i zdodatkiem czosnku i potem mozna je ponabijac lecz na wieksze wykałaczki i bedzie ten sam efekt dekoracyjny

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER